Stracciatella ijs met bitterkoekjes en kersen
4 personen
Benodigdheden
50 g pure chocolade
75 g bitterkoekjes
100 ml slagroom
50 g poedersuiker
150 g volle yoghurt
1 eetl amandellikeur
1 kleine pot kersen zonder pit
allesbinder of aardappelzetmeel
Bereiding
Rasp de chocolade grof of hak deze fijn.
Verkruimel de bitterkoekjes.
Klop de slagroom met de poedersuiker, die in gedeelten wordt toegevoegd, dik vloeibaar.
Spatel de chocoladestukjes, koekkruimels, losgeklopte yoghurt en amandellikeur door de slagroom.
Schep het mengsel in een diepvriesdoos of lage vorm.
Schep het na een uur om, zodat de vorming van grove ijskristallen wordt voorkomen.
Strijk de bovenkant glad en laat het mengsel minimaal 3 uur bevriezen.
Verwarm de kersen met het sap.
Bind het sap met allesbinden/zetmeel dat is aangelegd met sap.
Serveer het ijs in plakken met daaromheen warme kersen.
Bron: Allerhande