Oranjekoek

5325

Benodigdheden
voor de koek

350 g zelfrijzend bakmeel
250 gram witte basterdsuiker
25 gram boter
1 ei
75 gram water
1 theelepel nootmuskaat
2 theelepels gemalen anijs
geraspte sinaasappelschil of citroenschil
50 gram oranjesnippers (NH: maar wat dat zijn??? Ik gebruik sinaasappelrasp)

voor het glazuur
100 g poedersuiker
1 el vocht (marasquin, citroensap, rum o.i.d.)

Bereiding
Alle ingredienten voor de koek door elkaar roeren en uitstrijken op een bakblik tot ongeveer een centimeter dikte.
De koek in de oven plaatsen en lichtbruin bakken in 20-30 min (oventemperatuur 200C).
Koek laten afkoelen.
Glazuur maken van de ingredienten voor het glazuur en roeren tot het glazuur glimmend is en als een lint van de lepel afloopt.

Tips:
In plaats van water kun je 3/4 dl sinaasappelsap gebruiken.
Met dit recept wordt het een harde koek die je inreepjes hoort te snijden.
Neem gerust (licht)bruine basterdsuiker.
Met twee keer de hoeveelheid vocht wordt het gebakmeer cake-achtig.

Bron: MaVoogt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *