Quinoa met zoete tomatensaus

4 personen

Benodigdheden
12 trostomaten
3 friszoete appels
2 uien
1 teen knoflook
1 kippenbouillontablet
1 tl kerriepoeder
2 eieren
100 gr spekreepjes
300 gr kalkoenfilet
250 gr quinoa
1 krop sla
1/2 komkommer
1 avocado
3 el slasaus
staafmixer

Bereiding
Bren een ruime pan water aan de kook.
Snijd 10 tomaten kruislings in en leg ze kort in het kokend hete water.
Laat iets afkoelen en trek de velletjes eraf.
Snijd de tomaten in stukjes en doe in een pan.
Snijd de appels fijn.
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Doe de appel, ui, knoflook, bouillontablet en kerriepoeder bij de tomaten en breng aan de kook.
Laat 15 min zachtjes koken.
Kook ondertussen de eieren in 8 min hard.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes in 6 min knapperig en bruin.
Neem ze uit de pan en laat uitlekken.
Snijd de kalkoen in blokjes en bestrooi met peper en eventueel zout.
Bak ze in het spekbakvet in 8 min goudbruin en gaar.
Kook ondertussen de quinoa.
Snijd de komkommer in plakjes en de rest van de tomaten in partjes.
Doe alles in een schaal.
Snijd de avocado in blokjes.
Snijd de gekookte eieren in blokjes en verdeel met de avocado en spekjes over de sal.
Besprenkel met de slasaus.
Pureer het appel-tomatenmengsel met een staafmixer tot een gladde saus.
Verdeel de quinoa en kalkoen over 4 borden.
Schep de saus erover en serveer met de salade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *