Beenham uit de oven met sinaasappel, bospeen en krieltjes

4 personen

Benodigdheden
beenham, naturel, 600-800 gr
sinaasappel, 2 stuks
bospeen, 1 bos
voorgekookte krieltjes, 600 gram
kerriepoeder, 1 el
olijfolie, 2 el
versgemalen peper
zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de bospeen en snijd in grove stukken.
Snijd 1 sinaasappel in plakken en pers de andere uit.
Meng het sinaasappelsap met de kerriepoeder en de olijfolie en voeg peper en zout toe.
Leg de beenham met de sinaasappelplakjes, de takjes tijm en de bospeen in een ruime ovenschaal en schenk er het gekruide sinaasappelsap over.
Plaats in de oven en laat zo’n 30-35 min garen.
Schep er regelmatig wat van het vocht over, zodat de beenham mooi en sappig blijft.
Voeg na 15 min de krieltjes toe en laat deze mee garen.
Snijd de beenham in mooie plakken en serveer met de krieltjes en de bospeen en leper er een beetje van het braadvocht over.

Bron: Emte

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *