Mangotaart met lemon curd

10 personen

5315

Benodigdheden
150 g suiker
1 zakje vanillesuiker
150 g roomboter, op kamertemperatuur
1 ei
300 g zelfrijzend bakmeel
1 pot lemon curd (340 g, Chivers)
1 eetrijpe Mango
poedersuiker om te bestuiven
50 g pure chocolade, gekoeld
10 physalis (Kaapse goudbes)
springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175C.
Doe de suiker, vanillesuiker, roomboter en het ei in een kom.
Zeef het bakmeel met een snufje zout erboven.
Meng met een mixer met kneedhaken tot een soepel en samenhangend deeg.
Druk het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de zijkant van de vorm en maak een deegrand van 2-3 cm hoog.
Verdeel de lemon curd over de bodem en duw de randen tot net boven de lemon curd zachtjes terug.
Bak de taart in de oven in 45-50 min goudbruin en gaar.
Laat de taart helemaal afkoelen en verwijder de vorm.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit in mooie repen.
Rasp de chocolade met en kaasschaaf tot snippers.
Leg de mango op de lemon curd en bestrooi de taartrand met een zeefje met poedersuiker.
Strooi het chocoladeschaafsel over de taart en versier hem met de physalis.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *