Tomatencremesoep met ballen

Benodigdheden
1 sneetje witbrood, zonder korst, verkruimeld
200 gr gehakt
6 el olijfolie
1 kg tomaten, in stukken
1 ui, gesnipperd
1 wortel, in plakjes
1/2 bosje peterselie
stukje folie of 1 tl gedroogde tijm
500 ml vlees- of groentebouillon
50 ml kookroom

Bereiding
Meng het broodkruim, zout en versgemalen peper door het gehakt.
Vorm er kleine balletjes van en houdt ze apart.
Verhit olie in een soeppan en bak hierin de tomaten, ui, wortel, enkele takjes peterselie en foelie ong 5 min.
Voeg de bouillon en 1 tl zout toe en kook zachtjes 10 min.
Pureer de soep of wrijf deze door een zeef en schenk in een kom of kan.
Voeg de gehaktballetjes toe en kook zachtjes ong 10 min mee.
Hak de rest van de peterselie fijn.
Schenk de kookroom bij de soep en bestrooi met de hakte peterselie.

Bron: een beetje van Emte en een beetje van mij zelf

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *