Aardbeienkwarktaart

Benodigdheden
50 g boter
1 pak bastognekoeken
1 el bosvruchten- of aardbeienjam (NH: niet stiekum meer! daar wordt de bodem te nat van)
10 blaadjes witte gelatine
500 g aardbeien, in stukjes
1 dl gekoeld aardbeien- of sinaasappelsap
500 g kwark
200 g witte bastardsuiker
2 1/2 dl slagroom

Bereiding
Boter smelten in een steelpan.
Koekjes verkruimelen en boter en jam erdoor roeren.
Springvorm invetten en koekmengsel erop dukken.
De gelatine 5 min in koud water weken.
Het vruchtensap verwarmen in een steelpan.
Gelatine uitknijpen en van het vuur af de blaadjes al roerende oplossen in het sap.
Af laten koelen tot lauw.
In een kom de kwark, suiker en het gelatinemengsel goed door elkaar roeren.
Stukjes aardbei erdoor doen (eventueel wat achter houden voor de garnering).
Slagroom stijfkloppen en luchtig door de kwark spatelen.
Het kwarkmengsel op de koekjesbodem doen en 3 uur laten opstijven in de koelkast.
Eventueel garneren met aardbeien.

Bron: Moniek

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *