Romige pastasalade met avocado, ham en witte kaasblokjes
Benodigdheden
1 pot Apetina feta blokjes in olie (265 gr)
300 gr penne (mijn voorkeur is fuesili)
2 avocado’s
100 gr Italiaanse rauwe ham
1/2 rode peper, zonder zaadlijsten en fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
rasp van 1 citroen
1/2 bakje tijm (a 15 gr), alleen de blaadjes
3 takjes oregano (bakje 20 gr), alleen de blaadjes
Bereiding
Kook de pasta beetgaar.
Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in stukjes.
Scheur de ham in repen.
Giet de pasta af en laat goed uitlekken.
Schep de avocado, ham, rode peper, knoflook en citroenrasp door de pasta.
Voeg de kaasblokjes en de helft van de tijm en oregano toe en schep goed om.
Breng op smaak met peper.
Verdeel de pastasalade over een schaal en bestrooi met de rest van de tijm en oregano.
Bron: Jumbo tijdschrift