Courgettelasagne met gerookte zalm

Benodigdheden
2 courgettes, in plakken geschaafd
8 verse lasagnebladen
300 gr roomkaas naturel
1 teentje knoflook, geperst
2 el oregano
4 el olijfolie
200 gr gerookte zalm
bosje verse dille, fijngehakt
75 gr Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de courgetteplakken in dezelfde lengte als de lasagnebladen.
Stoom de courgette in een stoommandje of zeef in ong 5 min beetgaar.
Meng de roomkaas met de knoflook, oregano, 2 el olijfolie en flink wat zout en peper.
Leg de lasagnebladen in de ovenschaal en bestrijk deze met een beetje olijfolie.
Bestrijk met wat van het roomkaasmengsel, beleg vervolgens met zalm en dille en daarop een laag courgetteplakken.
Leg daar weer een laag lasagnebladen over heen en herhaal de lagen tot dat alle ingredienten op zijn.
Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak de lasagne 20-25 min in de oven.

Bron: Emte tijdschrift (boodschappen.nl)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *