Appelkwarktaart
6 personen
Benodigdheden
500 g zachtzure appels
3 eetl citroensap
100 g boter
150 g suiker
3 eieren
250 g kwark
150 g cakemeel
boter om in te vetten
50 g geschaafde amandelen
2 el suiker
1 tl kaneelpoeder
springvorm, doorsnede 24 cm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160C.
Schil de appels en snijd ze in smalle partjes.
Besprenkel ze met de helft van het citroensap.
Roer of mix de boter en de suiker tot een luchtige massa.
Klop de eieren er een voor een door.
Meng de rest van het citroensap door de kwark.
Schep het kwarkmengsel door de eieren met de suiker.
Spatel het cakemeel er luchtig door.
Vet de bakvorm licht in.
Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant iets glad.
Verdeel de appelpartjes over het beslag.
Strooi de geschaafde amandelen erover.
Meng suiker en kaneelpoeder en strooi dit mengsel over de appel en amandel.
Bak de cake iets onder het midden van de oven in ca 50 min goudbruin en gaar.
Tip: In plaats van cakemeel is zelfrijzend bakmeel ook geschikt.
Vervang de appels eens door handperen.
Bron: Allerhande