Amerikaanse chocoladetaart
12 personen
Benodigdheden
200 g boter
300 g pure chocolade
100 g melkchocolade
4 eieren
200 g (donkere) basterdsuiker
150 g zelfrijzend bakmeel
3 bakjes pecannoten (a 80 g) of 200 g walnoten
125 ml slagroom
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175C.
Snijd de boter in blokjes en doe ze in een steelpan met dikke bodem.
Breek 200 g pure chocolade en de reep melkchocolade boven de pan in stukjes.
Zet de pan op het allerkleinste pitje van het fornuis en laat de chocolade en de boter zachtjes smelten.
Roer er regelmatig in.
Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen.
Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze met een garde of mixer los.
Meng er de basterdsuiker en 1/2 tl zout door.
Roer ook de chocoladeboter erdoor.
Doe het bakmeel boven de beslagkom in een zeef en schud die heen en weer.
Schep het bakmeel met een lepel of spatel losjes door het chocolademengsel.
Bewaar 12 mooie noten als garnering en breek de rest boven het beslag in stukjes en schep ze erdoor.
Leg een vel bakpapier in een bakvorm (inhoud 2 l), zodat de bodem en de wand bedekt zijn (bakvorm invetten met boter en bestrooien met bloem kan ook).
Schep het chocoladebeslag op het bakpapier en strijk de bovenkant glad.
Bak dit ca 30 min in de oven (de bovenkatn is dan stevig, maar van binnen blijft de taart een beetje vochtig).
Laat de taart een uur afkoelen.
Til de koude taart uit de vorm en keer hem voorzichtig om op een schaal.
Verbrokkel de laatste reep chocolade boven een steelpan met dikke bodem.
Schenk de slagroom erbij en alat de chocolade terwijl je roert op heel laag vuur smelten.
Laat even afkoelen en schenk de gesmolten chocolade in een dun straaltje over de taart, zodat de bovenkant en zijkanten er helemaal mee bedekt worden.
Strijk het glazuur als het nodig is met een spatel verder uit.
Versier de taart met de bewaarde noten.
Zet de taart in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden.
Bron: Allerhande