Snelle plaattaart van appel met kwark

Benodigdheden
8 stuks Elstar appels
4 plakjes roomboterbladerdeeg
1 stuk sinaasappel
2 eetlepels kandijsuiker
1 stuk ei
8 eetlepels volle kwark
2 eetlepels honing

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170°C.
Ontdooi het bladerdeeg en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de plakjes bladerdeeg net over elkaar, druk goed aan en prik er met een vork gaatjes in.
Klop het ei los, smeer er de bodem mee in en bestrooi met de helft van de kandijsuiker.
Bak de bodem ongeveer 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.
Schil ondertussen de appels, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
Beleg het voorgebakken bladerdeeg heel strak met de plakjes appel en rasp er de schil van de sinaasappel over. Bestrooi met de rest van de kandijsuiker.
Plaats terug in de oven en bak nog zo’n 10-15 minuten, zodat het deeg mooi krokant wordt en de appels mooi zacht.
Roer ondertussen de kwark los met de honing.
Serveer de warme plaattaart met de lobbige kwark en bestrooi eventueel nog met wat poedersuiker.

Bron: blad Emte

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *