Chocolade-truffeltaart

Benodigdheden
5 plakken kruidcake
400 g extra bittere chocolade
41/2 dl slagroom (op kamertemperatuur)
2el koffielikeur
2 el poedersuiker
1 el cacaopoeder
springvorm (22 cm)
1/2 gl olie

Bereiding
Vet de sprinvorm heel dun in met olie.
Bekleed de bodem met bakpapier.
Bedek de bodem van de vorm met de plakken cake.
Breek de chocolade in stukjes en smelt ze ‘au bain marie’.
Klop met de mixer op een lage stand de slagroom met de likeur lobbig.
Stop zodra de garde maar het minste spoortje in de room kan trekken.
Schenk de helft van de chocolade bij de room en spatel beide met een pannenlikker of houten lepel luchtig door elkaar.
Voeg nu de rest van de chocolade toe en spatel alles luchtig tot een gelijkmatig geheel.
Doe het truffelmengsel over in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
Laat de taart 4-5 uur opstijven in de koelkast.
Meng de poedersuiker met het cacaopoeder en zeef het boven de taart.

Bron: AH chocolade

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *