Banaan-yoghurtijstaart met pistachenoten en passievruchten

6 personen

Benodigheden
1 rijpe banaan
300 ml magere yoghurt
200 gram mascarpone
3 eetlepels poedersuiker
2 passievruchten, gehalveerd (NH: of mango)
geraspte schil en sap van 1 limoen
25 g pistachenoten, grofgehakt, plus extra voor de garnering
2 eiwitten
eventueel 2 passievruchten (of mango) voor de garnering

Bereiding
Prak de banaan met een vork.
Meng deze met de yoghurt, mascarpone en poedersuiker tot een gladde massa.
Schep het vruchtvlees uit de passievruchten (NH: of stukjes mango) bij het yoghurtmengsel en roer de limoenrasp erdoor samen met het sap en de noten.
Klopt de eiwitten stijf en spatel ze door het yoghurtmengsel.
Schep dit in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Zet het ijs minimaal 4 uur in de diepvries tot het stevig is.
Laat de vorm voor het servering 10 minuten op kamertemperatuur staan om wat zachter te worden.
Stort het ijs op een snijplank en snijd het ijs met een warme mes in plakken.
Leg die op de borden en garneer ze met pistachenoten en eventueel passievruchtvlees (of mangestukjes).
Bron: Life & Cooking

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *