Maisomelet uit de oven
4 personen
Benodigdheden
2 groene paprika’s
1 ui
300 g maiskorrels
100 g kruidenboter
125 g achterham
6 eieren
4 bruine pistolets om af te bakken
quichevorm (doorsnede 24 cm), ingevet
Bereiding
Oven op 220C voorverwarmen.
Ui pellen en snipperen.
Paprika’s schoonmaken en in blokjes snijden.
Mais laten uitlekken.
In koekenpan 25 g kruidenboter verhitten en ui 2 min bakken.
Paprika 2 min meebakken.
Eieren met zout en peper loskloppen.
Ham in reepjes snijden.
Mais, ui, paprika en ham door eimengsel scheppen.
Eimengsel overdoen in de quichevorm.
Omelet in de oven in ca 30 in gaar en bruin laten worden.
Laatste 8 min pistoletjes mee afbakken.
Omelet met warme broodjes en de rest van de kruidenboter serveren.
Lekker met een salade van een krop sla en vinaigrettedressing.
Bron: AH receptkaart