Geitenkaas-druivensalade
4 personen
Benodigdheden
3 el walnoten
4 el olijfolie
1 el rodewijnazijn
1 tl Franse mosterd
2 el vloeibare honing
250 g pitloze rode druiven
150 g rucolaslamelange
1 rode ui
200 g Chevre Doux
Bereiding
Zet de ovengrill aan.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie in ca 3 min goudbruin.
Laat afkoelen op een bord.
Klop met een garde een vinaigrette van de 3/4 van de olie, azijn, mosterd, honing en zout en peper naar smaak.
Snijd de ui in dunne ringen.
Meng de vinaigretta met de druiven, sla en ui.
Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olie.
Schuif de bakplaat ca 8 cm onder de grill.
Laat in ca 4 min zacht en lichtbruin worden.
Verdeel de salade over de borden en leg op elk bord 3 plakjes geitenkaas.
Schenk de rest van de honing erover en bestrooi met de pijnboompitten.
Lekker met stokbrood.
In plaats van rode druiven, kun je ook witte druiven gebruiken.
Bron: Allerhande