Kersttulband
8 personen
Benodigdheden
50 g gedroogde cranberry’s
1 el sinaasappel- of frambozenlikeur
250 g zachte boter
250 g witte basterdsuiker
5 eieren
250 g zelfrijzend bakmeel
100 g witte chocolade
20 g boter
rode bessen en chocolaatjes om te garneren
tulbandvorm, ingevet
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170C.
Schep de cranberry’s om met de likeur.
Klop de boter met de suiker met een mixer glad en romig.
Voeg een voor een de eieren toe tot een glad mengsel.
Voeg het bakmeel beetje bij beetje toe en klop alles in een paar minuten luchtig.
Schep de cranberry’s door het beslag en giet het geheel in de tulbandvorm.
Tik met de vorm een paar keer op het werkblad, zodat er geen luchtbellen ontstaan.
Bak de tulband in de oven in circa 60 min gaar.
Neem uit de oven en laat volledig afkoelen.
Smelt de chocolade met de boter au bain-marie.
Stort de tulband op een schaal en giet het glazuur er voorzichtig overheen.
Laat het glazuur opdrogen en garneer de bovenkant van de tulband met rode bessen en chocolaatjes.
Bron: Allerhande