Stoof van kip met limoen en ananas

4 personen

Benodigdheden
4 kippenbouten
rasp en sap van een limoen
2 el olie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
mespunt chilipoeder
2 tomaten, in blokjes
50 g blanke rozijnen
1/2 verse ananas, in kleine blokjes

Bereiding
Deel de kippenbouten in tweeen en bestrooi ze met zout en versgemalen peper.
Besprenkel ze met het limoensap en laat een half uur marineren.
Verwarm de olie in een grote braadpan en braad de kip rondom bruin.
Neem ze uit de pan en fruit de ui in het bakvet circa 5 min op lage stand.
Voeg de knoflook en chilipoeder toe en fruit nog een minuut.
Voeg dan de tomaten, rozijnen en ananas toe en leg de kip hierin.
Laat met het deksel op de pan nog minimaal een half uur sudderen op lage stand.
Controleer of de kip gaar is en laat de saus dan zonder het deksel nog wat inkoken.
Breng verder op smaak met zou en versgemalen peper.
Lekker met rijst.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *