Erwtensoep (snert)
4 personen
Benodigdheden
350 g spliterwten
300 g schouderkarbonade
100 g magere spekblokjes
2/3 el zout
peper
1/2 laurierblaadje
1 kruimig kokende aardappel
1 zak erwtensoepgroenten (500 g)
2 magere rookworsten (a 250 g)
Bereiding
In zeef spliterwten wassen.
Spliterwten, karbonade, spekblokjes en 1 3/4 l water in grote pan doen.
Zout, peper en laurierblad toevoegen.
Aan de kook brengen en ca 30 min zachtjes laten koken.
Af en toe roeren.
Aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden.
Erwtensoepgroenten en aardappelblokjes aan soep toevoegen.
Soep ca 30 min zachtjes doorkoken; regelmatig roeren.
Rookworsten uit verpakking nemen en toevoegen en ca 10 minuten meewarmen op laag vuur.
Karbonade en rookworst uit de soep nemen.
Laurierblad verwijderen.
Karbonadevlees in stukjes van het bot snijden.
Rookworst in plakjes snijden.
Vlees en worst door soep roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met donker roggebrood en plakjes katenspek.
Bron: Allerhande