Courgettesoep (maaltijdsoep)
2 personen
Benodigdheden
1 el olie
1 ui, fijngesneden
1 courgette, in blokjes
2 grote aardappels, geschild en in blokjes
500 ml tuinkruidenbouillon, van tablet
4 el ricotta
4 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
1/2 tl pepermix sinaasappel citroen-knoflook (Fair Trade)
Bereiding
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui totdat hij glazig ziet.
Schep de courgetteblojes en de aardappelblokjes bij de ui en roerbak het geheel 2-3 min op hoog vuur.
Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Schenk de bouillon erbij en laat het geheel 10-15 min zachtjes doorkoken.
Schep de ricotta om met de tijm en de pepermix.
Verdeel de courgettesoep over vier kommen of diepe borden.
Serveer direct met een flinke lepel ricottmengsel.
NH: niet vullend genoeg voor een hoofdmaaltijd.
Bron: Allerhande