Mexicaanse ovenschotel met gehakt

4 personen

Benodigdheden
500 g rundergehakt
40 g burrito seasoning mix
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 blik maiskorrels
1 blik chilibonen (400 g)
200 g geraspte milde kaas
150 g tortillachips naturel
1 zoete puntpaprika (in ringen)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C.
Bak het gehakt in 6 min rul in een koekenpan zonder olie of boter.
Voeg de seasoningmix en tomatenblokjes toe en warm nog 2 min door.
Schep het mengsel in de ovenschaal.
Laat de maiskorrels uitlekkken en verdeel over het gehaktmengsel.
Verdeel de chilibonen over de laag mais.
Strooi de helft van de kaas over de chilibonen.
Bedek met de helft van de tortillachips.
Strooi de rest van de kaas erover.
Verdeeld de puntpaprika over de kaas.
Bak de ovenschotel in 20 min goudbruin in het midden van de oven.
Serveer de rest van de tortillachips erbij.
Lekker met creme fraiche.

Bron: blad Emte

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *