Pasta met tonijn en geroosterde groente

5 personen

Benodigdheden

1 bakje cherry tomaten, gehalveerd
rode, groene en gele paprika, in reepjes
1 rode ui, in halve smalle ringen
50 ml olijfolie
2 teentjes knoflook, gehakt
500 g pasta, spiraaltjes (fusilli) of strikjes (farfalle)
2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt
2 el pesto
100 ml tomatenketchup

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220C.
Leg de tomaten, paprikarepen en rode ui op de bakplaat.
Sprenkel er olijfolie en knoflook over en rooster de groenten 15 – 20 min.
Schep tussendoor een keer om.
Kook intussen de pasta beetgaar.
Giet deze af en laat goed uitlekken.
Schep er in de pan de tonijn, de pesto, groenten en zout en peper door.
Schep er een portie uit om mee te nemen als salade.
Laat deze iets afkoelen en schep er de rucola en olijven of pijnboompitten door.
Verwarm de rest van de pasta met tonijn en groenten en schep er de tomatenketchup door.

Bron: Emte blad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *