Rodekoolstamppot met kabeljauw

4 personen

Benodigdheden
1 kg kruimige aardappelen
2 el olie
1 rode ui, fijngesneden
1/2 rode kool, in reepjes (NH: of rode kool diepvries)
1 el honing
1 el rodewijnazijn
75 g boter
600 g kabeljauw, in 4 stukken
2 el bloem
100 ml melk
1 groene appel (b.v. Granny Smith), in blokjes
pureestamper

Bereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ca 20 min gaar.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de ui met de rodekool en de honing 10 min al omscheppend op hoog vuur, tot de kool beetgaar is.
Voeg de azijn toe en schep om.
Verhit in een andere pan 40 g boter.
Bestuif de vis met bloem en bak in 6 min gaar.
Keer halverwege.
Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op.
Stamp ze met de rest van de boter en de melk tot een puree.
Schep de kool en de appel erdoor en voeg eventueel wat kookvocht toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met de vis.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *