Stoofpeertjes met kaneel-stoofpeertjesijs

4 personen

Benodigdheden
8 stoofpeertjes
1 fles rode wijn
2 kaneelstokjes (of kaneelpoeder)
200 gram suiker
1 eetlepel aardappelzetmeel
yoghurt
1 bak Hertog roomijs kaneel stoofpeertjes
kaneelkoekjes

Bereiding
Schil de peertjes en snijd ze in vieren.
Doe de peertjes, de wijn, de kaneelstokjes en de suiker in een pan.
Breng dit aan de kook en laat de peertjes met de deksel op de pan op laag vuur in ongeveer 1.5 uur gaar stoven.
Maak een papje van het zetmeel met een scheutje water.
Haal de peertjes uit het vocht en bind het vocht met het zetmeelpapje.
Maak op de borden een ‘spiegel’ van de saus en druppel daar in een cirkel de yoghurt op.
Trek eventueel met een prikker van de yoghurtdruppels figuurtjes.
Leg op elk bord in een ronding de peertjes, met de bolle kant naar onderen.
Schep in het midden een bol ijs.
Garneel elk bord met een kaneelkoekje en serveer direct.

Bron: Life & Cooking met aanpassing naar eigen ervaring en inzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *