Bananenbrood

10 personen

Benodigdheden
250 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
100 g boter, op kamertemperatuur
200 g witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
1 bekertje creme fraiche (125 ml)
300 g banaan, gepeld en fijngeprakt
cakevorm (27 cm), ingevet
bakpapier, keukenmachine en sateprikker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C.
Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Zo kun je het brood later makkelijk uit de vorm halen.
Zeef in een grote kom de bloem met de bakpoeder, kaneel en een mespunt zout.
Meng de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec tot een bijna glad mengsel.
Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de creme fraiche toe.
Schep door het bloemmengsel.
Schep de banaan erdoor.
Verdeel over de cakevorm en bak in ca 1 uur goudbruin en gaar.
Controleer na 50 min op gaarheid met de sateprikker.
Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Laat 30 min afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.
Lekker met boter.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *