kinderpaella
4 personen
Benodigdheden
1 rode paprika
1,5 visbouillontablet
1 envelopje saffraandraadjes
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
250 g kipfilet, in kleine blokjes
250 g risottorijst
1 blik tomatenblokjes (400g)
150g doperwten (diepvries)
200 g roze garnalen
1 el citroensap
Bereiding
Verwijder het steeltje en de zaadjes van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Breng in een pannetje 750 ml water aan de kook.
Los de bouillon erin op.
Zet het vuur laag en roer er de saffraan door.
Houd de bouillon warm.
Verhit de olie in een hapjespan.
Fruit de ui en knoflook 1 min mee.
Voeg de blokjes kip toe en bak ze 1 min mee.
Schep er de blokjes paprika en rijst bij.
Bak het geheel al omscheppend nog 2 min.
Voeg de tomatenblokjes toe en schep het geheel goed om.
Schenk er zoveel van de warme bouillon op dat de rijst net helemaal onder staat.
Laat de rijst onafgedekt ca 15 min op een matig vuur koken.
Meng de doperwten door de rijst en laat het geheel nog ca 10 min zachtjes koken.
Voeg nog wat extra bouillon toe als de rijst te droog wordt.
Meng er 2 min voor het einde van de bereidingstijd de garnalen door.
Breng de paella op smaak met citroensap, zout en peper.
Bron: Opperdepop