Italiaanse 4 kleuren stamppot

4 personen

Benodigdheden
800 g aardappels
500 g broccoli
2 rode paprika’s
100 g zongedroogde tomaten
125 g mozzarellablolletjes
2 eieren
1 groentebouillon blokje
olijven
Italiaanse worstjes

Bereiding

Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
Kook de aardappels in ca 15 min gaar.
Kook de eieren in 6-8 min hard.
Laat de eieren schrikken en pel ze.
Maak de broccoli schoon en snijd in kleine roosjes.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.
Kook de broccoli met paprika in ca 3 min beetgaar.

Uienjus:
Pel de uien en snijd in ringen.
Pel de knoflook en snijd fijn.
Breng 200 ml water aan de kook en los hierin het groentebouillon blokje op.
Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook totdat deze glazig zijn, voeg de bloem toe en gaar deze onder constant roeren in ca 3 min.
Schenk de bouillon tot op het uienmengsel.
Laat inkoken tot een mooi gebonden saus.
Breng op smaak met zout en peper.

Laat de olijven uitlekken.
Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en bewaar het vocht.
Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
Laat de mozzarellablokjes uitlekken.
Hak de eieren fijn.
Stamp de aardappels fijn.
Roer het ei, broccoli, paprika, olijven, zongedroogde tomaten en mozzarella door de stamppot.
Maak smeuig met de olie van de zongedroogde tomaten en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Bron: 24Kitchen (via Mariska Dorland)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *