Hollandse maaltijdsalade
4 personen
Benodigdheden
2 el olijfolie
300 g varkensreepjes, naturel
2 rode uien, in ringen
250 g champignons, in kwarten
1 tl tijm
2 el mosterd
1 zak eikenbladsla melange (100 g)
2 trostomaten, in partjes
2 el peterselie, fijngesneden
stokbrood
Bereiding
Verhit een wok en schenk de olie erin.
Bestrooi de varkensreepjes met zout en (versgemalen) peper.
Roerbak het vlees 5 min op hoog vuur tot het bruin kleurt.
Bak de uiringen en champignons al omscheppend op hoog vuur 3-5 min mee tot ze bruin zijn.
Roer de tijm en de mosterd erdoor en voeg zout en (versgemalen) peper toe.
Neem de pan van het vuur.
Verdeel de slamelange met de tomaat over vier borden en schep het vleesmengsel erop.
Strooi de peterselie over de salade en serveer er stokbrood bij.
Bron: Allerhande