sappig Italiaans stoofvlees

4 personen

Benodigdheden
500 g runderriblappen, in blokjes
2 tl Italiaanse kruiden
3 el olijfolie
10 sjalotten, gepeld en gehalveerd
100 g rauwe ham, in reepjes
1 blik tomaten op sap (400 g)
100 g groene olijven zonder pit
1 runderbouillonblokje
100 ml rode wijn
300 g spaghetti

Bereiding
Bestrooi de rundvleesblokjes met Italiaanse kruiden.
Verhit in een grote braadpan de olie.
Bak de blokjes rondom tot ze bruin zijn en voeg dan de sjalotten toe.
Bak deze ca 3 min al omscheppend mee.
Roer de knoflook er door heen en bak 1 min.
Schep de rauwe ham er door heen en bak 1 min mee.
Voeg de tomaten met sap, olijven, 100 ml water en rode wijn toe en verkruimel het bouillontablet erboven.
Breng het geheel aan de kook en laat het stoofvlees op laag vuur afgedekt ca 2 uur stoven.
Serveer het stoofvlees met spaghetti.

Tip: lekker met Parmezaanse kaas en groene salade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *