Zuidafrikaanse zuurkoolschotel

Benodigdhedenpakje zuurkool naturel
aardappels
zoete chilisaus
geitenkaas
melk
boter
1 uitje
gehakt
peper
zout
knoflook
geraspte kaas

BereidingFruit het uitje.
Doe er de knoflook bij en rul het gehakt er doorheen.
Als het gehakt gaar is, roerbak daar dan de zuurkool door.
Kook ondertussen de aardappels en maak daar met de melk en boter aardappelpuree van.
Doe 3/4e van de geitenkaas in kleine stukjes door de zuurkool.
Even mee roerbakken.
Voeg naar smaak chilisaus, peper en zout toe.
Doe dit in de ovenschaal met de aardappelpuree er over heen.
Daaroverheen komt de geraspte kaas.
Verdeel de rest van de geitenkaas in kleine stukjes over de geraspte kaas.
Zet het tot slot 20 min in de oven totdat er een goudbruin korstje op zit.

Bron: Wij Jonge ouders; lievelingsrecept van Marieke van Ginneke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *