Aspergesalade met appel en geitenkaas

4 personen

Benodigdheden
75 g rucola of fijne bladsla
1 el olijfolie
500 g witte asperges, geschild en in stukken van 8-10 cm
8 plakken bacon
2 appels, geschild en in plakjes of smalle partjes gesneden
2 lente-/bosuitjes, in smalle ringetjes
150 g geitenkaas, in blokjes of verkruimeld
1 el gepelde walnoten, gehakt of gehalveerd
voor de dressing
3 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 el citroensap
1 tl mosterd
1 tl honing
zout en versgemalen peper

Bereiding
Verdeel de rucola of sla over 4 borden.
Meng de ingredienten voor de dressing.
Vet een grillpan in met de olie en rooster hierin de asperges rondom lichtbruin en beetgaar in ca 5 min.
Leg ze op de rucola.
Bak de bacon in de grillpan knapperig en leg de appel er even bij.
Verdeel de bacon en de appel met de bosuitjes over de salade.
Giet de dressing erover en strooi de kaas en walnoten erop.
Lekker met ciabattabrood.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *