Griekse pastei
4 personen
Benodigdheden
8 el olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
1 aubergine, in dunne plakjes
1 courgette, in dunne plakjes
1 rode paprika, in reepjes
2 tl gedroogde oregano (NH: + tijm + kaneel)
1 blik super croissantdeeg (6 stuks, AH) (NH: dit is royaal)
3 vastkokende aardappels, geschild
200 g feta, verkruimeld
2 eieren, losgeklopt
2 el sesamzaad
springvorm (24 cm), ingevet
Bereiding
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de knoflook 1 min.
Voeg de aubergine toe en bak 10 min.
Voeg de courgette, de paprika en de oregano toe en bak nog 5 min.
Verwarm de oven voor op 200C.
Bekleed ondertussen de springvorm met 2/3 van het croissantdeeg.
Snijd de aardappelen in dunne plakjes en dep deze droog met keukenpapier.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes 5 min.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Schep de helft van de aardappelschijfjes op het deeg.
Schep de helft van de feta en de groente erop.
Verdeel de rest van de feta en als laatste de rest van de aardappelschijfjes erover.
Schenk het losgeklopte ei erover.
Dek de pastei af met de rest van het deeg.
Bestrooi met het sesamzaad.
Bak de pastei in ca 20 min in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Je kunt de pastei 1 dag van tevoren bereiden.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Verwarm 20 min in de oven op 160C.
Koud ook lekker.
Bron: Allerhande