Zuurkoolschotel met chorizo

4 personen

Benodigdheden
300 g farfalle (NH: of andere pasta)
1 chorizo (250 g), in plakjes
1 zak gekookte wijnzuurkool (500 g)
1 bakje cherry tomaten (250 g)
1 el komijnzaad
1 beker creme fraiche (200 g)
100 g jong belegen kaas, geraspt
ovenschaal (25 x 20 cm), ingevet

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 C.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 6 min.
Voeg de zuurkool, tomaten, komijnzaad en creme fraiche toe.
Roer om en schep het mengsel in de ovenschaal.
Giet de pasta af en meng door het zuurkoolmengsel.
Bestrooi met de kaas en zet de schaal 15 min in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

Je kunt de ovenschaal 1 dag van tevoren bereiden.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Verwarm ca 15 min in de oven op 190C.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *