Zuurkoolschotel met varkensvlees en rijst
4 personen
Benodigdheden
125 g rijst
1 ui
400 g magere hamlappen
50 g boter
zout
peper
1 el milde paprikapoeder
500 g zuurkool naturel (NH: het dubbele mag ook!)
150 g (plakjes) chorizo
325 ml creme fraiche
ovenschaal (20 x 30 cm)
Bereiding
Rijst koken.
Ui pellen en fijn snipperen.
Vlees in blokjes snijden.
In pan boter verhitten.
Ui ca 2 min fruiten.
Vlees bestrooien met zout, peper en paprikapoeder en in ca 5 min rondom bruin bakken.
4 el water toevoegen en afgedekt nog 8 min laten stoven.
Ovenschaal invetten.
Bodem bedekken met 1/3 deel van de zuurkool.
Hierop de helft van het vlees scheppen en afdekken met de helft van de chorizoplakjes.
Laagjes nogmaals herhalen.
Schotel afdekken met de rest van de zuurkool.
In kommetje creme fraiche met 2 el water tot een sausje roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Zuurkool bedekken met creme fraiche.
Oven voorverwarmen op 175 C of gasovenstand 3.
Schotel in ca 25 min lichtbruin en gaar bakken.
Bron: Marten Voogt