Chocoladetaart

10 personen

Benodigdheden

150 g chocolade extra puur 72%, gehakt
2 bakjes pistachenootjes a 95 g
150 g witte basterdsuiker
150 g boter, op kamertemperatuur
6 eieren
poedersuiker
keukenmachine
springvorm (24 cm), ingevet

Bereiding
Verwarm de oven op 190 C.
Doe de chocolade in een steelplan.
Hang die in een grotere pan met bijna kokend water en laat smelten (au bain-marie).
Laat iets afkoelen.
Maal 150 g pistachenoten met 50 g suiker in de keukenmachine.
Voeg boter en 50 g suiker toe en mix tot een glad beslag.
Splits de eieren en voeg 1 voor 1 de eidooiers aan het beslag toe.
Voeg de chocolade toe en mix goed en kort.
Klop de eiwitten in een schone kom stijf met een mespunt zout en de rest van de suiker.
Spatel het beslag erdoor.
Schep in de vorm en zet 45 min in de oven.
Verlaag na 20 min de temperatuur naar 160 C.
De taart is gaar als de zijkant loskomt van de rand.
Laat afkoelen.
Hak de rest van de noten grof.
Strooi wat poedersuiker over de taart en garneer met de gehakte nootjes.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *