Spaanse visschotel met chorizo
4 personen
Benodigdheden
300 g zilvervliesrijst
1/2 chorizo (worst a 250 g), in blokjes
1 rode paprika, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes
2 blikken gepalde tomaten (a 400 g)
3 el zwarte olijven zonder pit
500 g koolvisfilet ontdooid en in 8 stukken
Bereiding
Kook de rijst.
Bak ondertussen in een hapjespan zonder olie of boter de chorizo op laag vuur goudbruin.
Voeg de paprika’s toe en bak 5 min. mee.
Voeg de gepelde tomaten en de olijven toe.
Druk de tomaten met een spatel stuk en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur laag en leg de vis in de tomatensaus.
Stoof 4 min met de deksel op de pan.
Haal de deksel van de pan en stoof nog 3-4 min.
Verdeel de vis over 4 diepe borden.
Kook de saus nog 2 min in zodat deze wat dikker wordt en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel over de vis en serveer met de rijst.
Bron: Allerhande