Runderstoof met bier en krieltjes
4 personen
Benodigdheden
2 uien
1 kg runderriblappen, in blokjes van 2 cm
2 el bloem
75 g boter
1 winterpeen (250 g), in blokjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
4 stengels bleekselderij, in stukjes
1 flesje bruin kasteelbier (330 ml)
2 laurierblaadjes
1 runderbouillontablet
1 zak pondje kriel (aardappelen, 500 g)
Bereiding
Snipper 1 ui en snijd de andere ui in halve ringen.
Bestrooi het vlees met de bloem en peper en zout.
Verhit de helft van de boter in een ruime braadpan, bak het vlees op hoog vuur in 3 min rondom bruin, neem het uit de pan en houd apart.
Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en bak de peen, de ui, de knoflook en de helft van de bleekselderij 4 min.
Voeg het vlees, het bier en de laurier toe.
Schenk 500 ml heet water erbij en voeg het bouillontablet toe.
Laat met de deksel op de pan op heel laag vuur 2,5 uur stoven.
Boen de krieltjes schoon en snijd ze doormidden.
Neem de deksel van de pan en voeg de krieltjes toe.
Laat nog 30 min zacht stoven zonder deksel tot de krieltjes gaar zijn.
Bestrooi met de rest van de bleekselderij en serveer.
Bron: Allerhande