Ovenschotel met gehakt en groente

4 personen

Benodigdheden
750 g vastkokende aardappelen
4 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 winterpeen (250 g), in plakjes
400 g rundergehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 preien, in ringen
150 g extra belegen Goudse kaas 48+, geraspt
ovenschaal (20 x 25 cm)

Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met zout in 20 min gaar.
Giet af en laat een beetje afkoelen.
Snijd in dunne plakjes.
Verwarm de oven voor op 200 C.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ui en de wortel 3 min.
Voeg het gehakt toe en bak dit in 3 min goudbruin.
Voeg de tomaten toe, warm nog 3 min mee en breng op smaak met peper en zout.
Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de prei 4 min mee.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Verdeel de prei over het gehaktmengsel.
Leg de aardappel dakpansgewijs erop en bestrooi met de kaas.
Bak in het midden van de oven 20 min.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *