Romige spinazielasagne

4 personen

Benodigdheden

3 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
1 tl gedroogde oregano
500 g rundergehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 pak lasagnevellen (250 g)
1 pak gesneden bladspinazie deelblokjes (140 g, diepvries), ontdooid
1 bakje mascarpone (250 g)
100 g Pecorino (kaas), geraspt
ovenschaal

Bereiding

Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui 4 min.
Voeg de knoflook, de oregano en het gehakt toe.
Bak het gehakt rul en bruin.
Voeg de tomaten toe, kook 5 min.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200C.
Schep 1/3 van de gehaktsaus in de ovenschaal.
Bedek met lasagnevellen en 1/3 van de spinazie en 1/3 van de mascarpone.
Bestrooi met peper en zout.
Bedek met lasagnevellen en 1/3 van de gehaktsaus.
Ga zo door tot alle ingredienten op zijn.
Eindig met spinazie en mascarpone.
Bestrooi met de Pecorini.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in het midden van de oven.
Verwijder na 20 min de folie en bak de lasagne nog 10 min.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *