Pestostamppot met gerookt ontbijtspek

4 personen

Benodigdheden
1 kilo aardappels (kruimig)
300 g panklare spinazie
2 vleestomaten
130 g gerookt ontbijtspek
150 ml melk
90 g rode pesto

Bereiding
Aardappels schillen, in stukken snijden en in weinig water met zout in 20 min gaar koken.
Spinazie grof snijden.
Pitjes uit tomaten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
In droge koekenpan plakjes spek in 6 min knapperig bakken.
Melk verwarmen.
Aardappels afgieten en fijn stampen.
Met melk en pesto een smeuige puree maken.
Spinazie en tomaat door puree roeren, ca 3 min door en door verwarmen en geheel met peper op smaak brengen.
Stamppot over vier borden verdelen en spek erop leggen.

Bron: AH receptkaart

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *