tomaat-sardine-ovenschotel
4 personen
Benodigdheden
2 blikken gepelde tomaten (a 400 g)
1 ui, in ringen
3 takjes verse tijm
2 el olijfolie
1 teen knoflook, geperst
3 blikjes sardinesfilets (a 120 g Deepblue)
1 blikje olijven gevuld met ansjovis (200 g), uitgelekt
4 takjes platte peterselie
ovenschaal (20 x 20 cm)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C.
Laat de tomaten uitlekken, halveer ze en verdeel ze over de ovenschaal.
Leg de uienringen op de tomaten.
Ris de blaadjes van de takjes tijm en strooi ze over de ui.
Meng de olie met de knoflook, voeg peper en zout naar smaak toe en spenkel over de tomaten, ui en tijm.
Zet de schaal 20-25 min in het midden van de oven.
Laat ondertussen de sardines uitlekken en verwijder eventuele graten.
Haal de schaal uit de oven en leg de sardines tussen de tomaten.
Verdeel de olijven erover.
Zet de schaal nog 10 min in de oven.
Snijd de blaadjes peterselie fijn en strooi over de sardines.
Lekker met gebakken aardappelschijfjes en een frisse salade van eikenbladsla melange.
Bron: Allerhande