lentestamppot
4 personen
Benodigdheden
1 kg kruimige aardappelen
125 g gerookte spekblokjes (duobakje 250 g)
1 zak spinazie (300 g)
1 zak gesneden andijvie (400 g)
200 g tuinerwten (doos 450 g, diepvries)
1 bakje huttekase (200 g)
pureestamper
Bereiding
Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze in ruim water met zou in ca 20 min gaar.
Bak ondertussen de spekblokjes in een hapjespan zonder boter of olie in ca 10 min uit.
Snijd de spinazie grof en voeg toe aan de spekblokjes.
Laat 1 min mee warmen.
Giet de aardappelen af en bewaar een kopje van het kookvocht. Voeg de spekjes, de spinazie en de andijvie toe aan de aardappelen.
Laat met de deksel op de pan 5 min staan (draai het vuur uit!) om alle ingredienten door te laten warmen.
Breng intussen een andere pan water aan de kook, voeg de tuinerwten toe en kook ze 2 min.
Voeg de huttekase toe en stamp alles door elkaar met de pureestamper.
Roer de tuinerwten door de stamppot.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg wat van het kookvocht van de aardappelen toe als de stamppot te droog is.
Serveer direct.
Bron: Allerhande