Zomerstamppot van spinazie en rode ui

4 personen

benodigdheden
1 rode ui
3 teentjes knoflook
1 zakje dry roasted pinda’s (225g) (NH: zonder pinda’s lekkerder)
2 el olijfolie
1/2 l melk
4 zakjes aardappelpuree naturel (NH: uiteraard veel lekkerder met eigen gemaakt aardappelpuree!)
2 zakken verse spinazie (a 300 g)
NH: een vleesje

bereiding
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Pinda’s grof hakken.
In koekenpan olie verhitten en hierin ui 3 min bakken.
Knoflook toevoegen en 2 min meebakken.
In ruime pan melk met 4 dl water aan de kook brengen en 4 zakjes pureepoeder erdoor roeren
(NH: zelf puree maken is uiteraard veel en veel lekkerder).
Ui, knoflook en spinazie erdoor scheppen.
Op laag vuur 5 min doorwarmen.
Pinda’s erdoor scheppen.
Zout en peper naar smaak toevoegen.
Eventueel serveren met vlees.

Bron: AH receptkaart, met eigen aanpassing naar ervaring en inzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *