Piperade met kabeljauw
4 personen
Benodigdheden
5 el olijfolie
2 grote uien, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 tomaten, in blokjes
3 rode parpika’s, in stukken
500 ml kippenbouillon, van tablet
1 envelopje saffraandraadjes
250 g risottorijst
500 g kabeljauwfilet, in 4 stukken
4 plakken serranoham
chilipoeder
Bereiding
Verhit 3 el olie en bak driekwart van de ui met de knoflook op laag vuur goudgeel.
Voeg de blokjes tomaat en de paprika toe.
Smoor de groente met de deksel op de pan op laag vuur in 20 min gaar.
Voeg peper en zout toe.
Breng in tussen de bouillon met de saffraan aan de kook.
Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de rest van de ui goudgeel.
Bak de rijstkorrels al roerend 2 min mee.
Schenk de bouillon erbij en kook de rijst afgedekt op laag vuur volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Wrijf de stukken kabeljauw in met zout en peper en wikkel om elk stuk vis een plak ham.
Leg de stukken vis tussen de groenten en smoor ze in 8 min zachtjes gaar.
Breng op smaak met chilipoeder en serveer met de gele rijst.
Tip: maak het gerecht af met fijngehakte peterselie.
Bron: Allerhande