Tiramisu met blauwe bessen
6-8 personen
Benodigdheden
1 bakje mascerpone (250 g)
50 g witte basterdsuiker
175 ml appel-peer-framboossap (fles 500 ml, AH)
12 lange vingers
1 bakje bramen (150 g)
1 bakje blauwe bessen (150 g)
1 beker slagroom (125 ml)
1 el cacaopoeder
schaal (15 x 20 cm)
vershoudfolie
NH: je kunt ipv de 2 bovengenoemde bakjes bamen en bessen ook gemengd fruit uit de diepvries nemen
Bereiding
Klop de mascerpone met de basterdsuiker en 50 ml appel-peer-framboossap met een mixer luchtig.
Bestrijk de bodem van de schaal met de helft van het mascarponemengsel.
Schenk de rest van het sap in een diep bord.
Wentel de lange vingers een voor een door het sap en leg ze naast elkaar op het mascerponemengsel, druk ze licht aan.
Bestrijk met de rest van de mascerpone en verdeel het fruit erover.
Klopt de slagroom half stijf en bestrijk het fruit ermee.
Dek de schaal af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Neem de schaal uit de koelkast en bestrooi de bovenkant met cacao.
Gebruik hiervoor een zeefje of strooibus.
Bron: Allerhande