Kip-kerrie met appel
1-2 porties
Benodigdheden
40g witte rijst
1 appel
1 el olie
1 kleine sjalot, gesnipperd
75 g kipfilet, in reepjes
1/2 tl milde kerriepoeder
1 el gemalen kokos
Bereiding
Kook de rijst in een pan met water zonder zout volgens de gebruiksaanwijzing.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp boven een kom het vruchtvlees met een grove rasp.
Verhit intussen de olie in een kleine koekenpan en fruit de sjalot op een matig vuur 1 min.
Voeg de kipreepjes toe en bak ze 2 min mee.
Meng er de geraspte appel, de kerrie en kokos door.
Voeg een klein scheutje heet water toe en laat het mengsel afgedekt ca 4 min op een laag vuur sudderen tot de kip en appel gaar zijn.
Giet de rijst af.
Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de rijst samen met de kip-kerrie tot een grove puree.
Serveer er kleine roosjes broccoli of stukjes gekookte sperziebonen bijn.
Bron: Opperdepop