Asperge met ei

2 porties

Benodigdheden

2 witte asperges
150 g aardappels, geschild en in blokjes
1 ei
staafmixer

Bereiding
Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges.
Schil de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder de kop.
Snijd de asperges in stukjes.
Kook de asperges en aardappels afgedekt in een pan met een flinke bodem water in ca 15 min gaar.
Kook intussen het ei in ca 10 min hard.
Spoel het ei onder koud stromend water en pel het.
Snijd het ei in kleine stukjes.
Giet de asperges en aardappels af, maar vang het kookvocht op.
Pureer de asperges, de aardappels en het ei met een staafmixer tot een puree.
Voeg eventueel wat kookvocht, moedermelk of opvolgmelk toe om het hapje smeuiger te maken.

Bron: Opperdepop

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *