Couscous met vis
3 porties
Benodigdheden
60 g couscous
1 el rozijnen
150 g courgette
150 g wortel, geschrapt en in plakjes
1 el olie
75 g witvisfilet zonder graatjes (bv tilapia of kabeljauw)
staafmixer
Bereiding
Doe de couscous met de rozijnen in een kom en schenk er zoveel kokend water op dat de couscous net onder staat.
Laat de couscous en rozijnen wellen.
Snijd de courgette in blokjes.
Kook intussen in een pan met een laag water de wortel ca 10 min.
Voeg dan de c ourgette toe en kook deze nog 5 min zachtjes mee.
Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de vis op een zacht vuur 3-4 min zachtjes gaar.
Giet de groenten af, maar vang het kookvocht op.
Pureer met een staafmixer de couscous samen met de groenten en vis tot een fijne puree.
Voeg eventueel wat kookvocht, moedermelk of opvolgmelk toe om het hapje te verdunnen.
Bron: Opperdepop