Baby’s visschoteltje met groenten en rijst

3 porties

Benodigdheden
30 g witte rijst
150 g wortel, geschrapt en in plakjes
150 g sperziebonen (panklaar)
1 takje peterselie, grof gehakt
1 el olie
75 g witvisfilet zonder graatjes (bv tilapia of kabeljauw)
staafmixer

Bereiding

Breng in een pan de rijst met de wortel in een flinke laag water afgedekt aan de kook.
Voeg na ca 4 min de sperziebonen en peterselie toe en kook het geheel nog ca 9 min tot de groenten en rijst gaar zijn.
Verhit intussen de olie in een kleine koekenpan en bak de vis op een matig vuur in 3-4 min zachtjes gaar.
Giet de rijst en groenten af, maar vang het kookvocht op.
Pureer met een staafmixer de rijst met de groenten en vis tot een fijne puree.
Voeg eventueel wat kookvocht, moedermelk of opvolgmelk toe om het hapje te verdunnen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *