kiphapje met wortel en doperwtjes

3-4 porties

Benodigdheden
150 g wortel, geschrapt en in plakjes
100 g aardappel, geschild en in blokjes
150 g doperwtjes
1 el olie
75 g kipfilet, in reepjes
staafmixer

Bereiding

Kook de wortel en de aardappel in een pan met een flinke laag water afgedekt ca 6 min.
Voeg de doperwtjes toe en kook ze nog ca 9 min mee tot alle groenten gaar zijn.
Verhit intussen in een kleine koekenpan de olie.
Bak de reepjes kipfilet op een matig vuur 4-5 min tot ze gaar zijn.
Giet de groenten en aardappel af, maar vang het kookvocht op.
Pureer met een staafmixer de groenten en de aardappels samen met de kip tot een fijne puree.
Voeg eventueel wat kookvocht, moedermelk of opvolgmelk toe om het hapje te verdunnen.

Bron: Opperdepop

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *